tirsdag den 9. juni 2009

Info om gaspejse

En gaspejs er en pejsetype, der egner sig både til supplerende og primær opvarmning. Gaspejse er specielt i USA og Canada meget populære, idet mange boliger er udstyret med naturgas / bygas. I Danmark er gaspejsene først nu i 2008-09 ved at få godt fat i danskerne.

De fleste gaspejse fåes både til naturgas og flaskegas, hvilket giver alle mulighed for at få en effektiv, højtydende pejs med rigtige flammer og strålevarme, men uden behov for at etablere en decideret skorsten. Dog skal der etableres et aftræksrør lig en emhætte i husets ydermur.

Flammerne i gaspejsen er ægte flammer, mens der ofte fåes kunstigt men meget naturtro dekorationstræ til pejsen. Dette vil kort efter optænding i pejsen gløde let rødt og de kunstige gløder i bunden af gaspejsen fuldender billedet. En god gaspejs er det nærmeste, man kommer det originale og ægte brændebillede fra en konventionel, træfyret pejs.

Hvor kan man placere en gaspejs?
Gaspejse er anvendelige som opvarmning i bl.a. sommerhus, lejlighed, parcelhus og virksomhed. Fleksibiliteten, den brugervenlige betjening og lette vedligeholdelse betyder, at der bl.a. ikke skal tænkes på brænde, tunge løft, aske, støv, optænding osv. Når først pejsen er installeret, kan den via trykknap eller fjernbetjening tændes og slukkes, lige som varmeafgivelsen kan justeres på pejsen. En gaspejs fåes både til indbygning, som fritstående pejs, som hjørnepejs og som gennemsynspejs, hvor man kan se pejsen fra flere sider i rummet. Man kan også få gaspejse til opvarmning på terrassen.

Teknik og ydelse
Forbrændingen i en moderne gaspejs foregår i et lukket brændkammer, hvilket betyder, at den ikke påvirker indeklimaet i huset med lugt, fugt, støv eller støj. Den trækker via et dobbeltrør i husets ydermur luft ind til forbrændingen og kaster samtidig afgasser og fugt ud gennem samme rør igen. Opvarmningen i huset sker dels via strålevarmen og dels via konveksion, hvor pejsen trækker luft ind fra rummet (ikke i selve brændkammeret) og opvarmer luften, hvorefter den bliver sendt ud i rummet igen. En gaspejs yder typisk mellem 3-9 KW, men de mest højtydende udepejse helt op til 17 KW varme. En gennemsnitlig gaspejs, vil sagtens kunne levere primær varme i et hus på 120-150 m2. Husk at tjekke specifikationerne på pejsen forud for et evt. køb, så du sikrer dig, at du køber en gaspejs, der passer til dit behov.

Priser på gaspejse
En gaspejs i god kvalitet koster typisk mellem 20-30.000 kr + montering. Herefter vil forbruget typisk ligge på 3-7 kr. i timen alt afhængig af pejsens ydelse og hvorvidt man har den koblet til flaskegas eller naturgas.

For yderligere information om gaspejse, besøg bl.a.:
http://www.gaspejs.com/
http://www.cmc-pejse.dk/
http://www.livingflames.dk/

Du kan ligeledes købe gaspejse her.

2 kommentarer:

  1. De links og ressourcer indsendt af dig i bloggen er meget nyttige for mig!.

    Thanks,
    indbygningspejs

    SvarSlet
  2. Tak for en god og informativ artikel!
    Gaspejs

    SvarSlet