lørdag den 13. juni 2009

Info om udepejse og havepejse

En pejs til udendørs brug kaldes i daglig tale både udepejs, havepejs og terrassepejs. En udendørs pejs kan have mange funktioner og hvis man vælger den rette, udnytter dens muligheder og placerer den på det rette sted, er en udepejs en rigtig god investering.

En udepejs hygger og luner
Når du skal vælge en udepejs skal du først og fremmest tænke på, hvad du vil bruge den til. Skal den bruges til terrassevarmer, til madlavning og grill, til hyggepejs, pejs til ungerne eller skal pejsen måske bare pynte på terrassen? Havepejse fåes i mange forskellige udformninger og til priser fra ca 2.000 op til 20-30.000 kroner. Man hvad er egentlig dit/jeres behov

På mange af de gode havepejse kan du faktisk lave mad over gløderne. Disse pejse har ofte medfølgende pejserist og der er mulighed for tilkøb af en lang række pejsetilbehør. Et godt eksempel på en virksomhed, der laver klassiske udepejse i god kvalitet er NEXØ A/S, der er en dansk producent af havepejse. Til en NEXØ-pejs kan man bl.a. få anretterbord, gnistfang, skorstensforlænger, askesæt, grillmotor, glødeholder og meget andet. Pejsen bliver således ikke bare et hyggeligt element, men kan også anvendes til udekøkken. Mad tilberedt over gløder af træ giver en helt speciel og lækker smag som man ikke opnår ved grillkul, så prøv at tænde op et par timer før og lav maden over gløderne...det er fantastisk! Køb din NEXØ Havepejs her.

Havepejsen som terrassevarmer
Havepejse som dem fra NEXØ, der er lavet af sten, giver ikke blot strålevarme, når der er ild i pejsen. De holder godt på varmen - også efter ilden er fået ud, og er derfor effektive terrassevarmere, hvis de placeres rigtigt. Sørg for at placere havepejsen et sted så tæt på jeres havebord som muligt, så I ikke blot kan nyde flammerne, men også kan nyde godt af varmeafgivelsen. For at skabe godt træk i pejsen og undgå røg på terrassen, er det vigtigt med en lang skorsten. Til de gode terrassepejse kan man bl.a. få skorstensforlængere.

CMC-Pejse præsenterer i 2009 en helt ny form for terrassepejs eller måske nærmere terrassebål, der brænder på gas. Campfire hedder pejsen, der har keramisk, "kunstigt" brænde og brænder på gas fra en alm. gasflaske. Pejsen giver en enorm varmeafgivelse (14,6 KWh)og er genial, idet varmen kommer nedefra ved terrassegulvet og ikke fra oven, som det er tilfældet ved de fleste terrassevarmere. Campfire pejsen kan stå ude hele året og brænder både i frostvejr, regnvejr og snevejr :-) Og så er pejsen yderst nem at betjene og vedligeholde.

Stilrene og moderne havepejse
Ønsker man blot at have bål på terrassen, i gården eller i haven findes der mange moderne bud på en havepejs til både bioethanol, gas og brændeopvarmning. Blomus er en af de virksomheder, som har nogle meget moderne og smukke bud på fremtidens pejse til både brænde og bioethanol. Blomus' bålsted 65165 er et godt eksempel og blev bl.a. fremhævet af trendforsker Mads Arlien-Søborg i Go' Morgen Danmark på TV2 i foråret 2009 som værende et godt eksempel på et moderne ildsted/bålsted til terrassen.

Læs mere om havepejse på http://www.havepejs.com/ eller køb din havepejs her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar