torsdag den 4. juni 2009

Info om biopejse

En biopejs er en helt ny type pejs, som giver mange nye muligheder i forhold til en almindelig pejs eller brændeovn. Bioppejsen kræver nemlig hverken skorsten eller brænde - og så sviner den heller ikke!

En bio pejs kan installeres og placeres et hvilket som helst sted og kan flyttes rundt i lejligheden eller huset efter behov. Bio pejsen er altid en god investering, idet man kan tage den med ved flytning.

Hvor kan man placere en biopejs?
En biopejs giver alle mulighed for at få pejs i lejligheden eller huset, i sommerhuset, kolonihavehuset, kontoret eller på terrassen. Da pejsen er flytbar og skorstensfri, er det kun din fantasi, der sætter grænsen. Biopejsene fås både til væg, som fritstående og mere klassiske pejse i kamin pejse design. Om man er til klassisk design eller moderne stramme linier, betyder ikke noget. Biopejsene findes i alle afskygninger og design.

Bioethanol er et organisk brændstof
Brændstoffet i en biopejs hedder bioethanol og er et organisk brændstof typisk lavet på majs og kartofler eller fyrrenåle. Det udsender modsat ingen farlige eller ubehagelige dampe eller lugte. Kun ved antændingen og lige når pejsen slukker, kan man opleve en lugt af sprit.

Bioethanol er et brændstof, som man forventer meget af i fremtiden og allerede nu er omsætningen af bioethanol stor. Det er også bio ethanol som man i andre skandinaviske lande anvender til bilbrændstof. Ethanolen påfyldes ganske enkelt i pejsens brænder og tændes med en tændstik eller pejselighter. De smukke, slanke, orange og flakkende flammer slukkes let ved at lukke for brænderen eller lægge låg på.

Literprisen på bioethanol er faldende og i skrivende stund kan man købe bioethanol helt ned til 15 kr. pr. liter. For 1 år siden var gennemsnitsprisen 40 kr!! Typisk bruger en biopejs 0,3 - 0,5 liter i timen.

Hyggepejs til supplerende opvarmning
En bio pejs skal ikke ses som en primær opbevaringskilde, men kan fint bruges som sekundær opvamning. Varmeeffekten er ca. 6 KW pr. liter hvilket svarer til, at man i et rum på 40 m2 med en gennemsnitlig ydende biopejs, kan hæve temperaturen ca. 4-6 grader, når pejsen er tændt. Naturligvis er opvarmningseffekten afhængig af husets isolering. Strålevarmen virker hurtigt, så man vil hurtigt fornemme, at pejsen er tændt og giver varme.

En bio pejs skal først og fremmest ses som en hyggepejs, der er let at anvende og giver en fin, supplerende opvarmning i hjemmet.

Mere info om biopejse
Læs mere om biopejse på biopejs.com
Se videoer med biopejse her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar