lørdag den 31. juli 2010

Bioethanol

Bioethanol er fremtidens brændstof til både biler, boligopvarming, tændvæske til grillen og meget mere. Bioethanol er et miljøvenligt brændstof – en form for sprit eller alkohol, fremstillet af organiske råvarer som majs, kartofler, sukkerrør, fyrrenåle og andet organisk materiale med et højt indhold af stivelse eller sukkerstof.

Bioethanol er et CO2-neutralt brændstof, da planterne som bioethanolen udvindes af, har optaget CO2 mens de er vokset. Modsat eksempelvis benzin eler fyringsolie, der er fossile brændstoffer, der udleder CO2, men ikke har optaget nogen CO2 forud for forbrændingen.

Bioethanol anvendes i dag blandt andet i benzin, hvor der tilsættes fra 2 - 40 % alt afhængig af hvilket land og hvilken motortype, der er tale om. Man arbejder hele tiden på at udvikle motorerne i vores biler til at kunne anvende en større og større procentdel bioethanol. Anvendelsen og udbredelsen af bioethanol i Danmark forventes at udvikle sig voldsomt og allerede i dag ser vi flere og flere mennesker, der investerer i en biopejs til supplerende opvarmning af deres bolig. Blandt andet har erhvervsmanden Karsten Ree, der solgte Den Blå Avis til Ebay for et millardbeløb, nvesteret mange millioner i en ny dansk bioethanolfabrik, der er under opførelse pt.

Bioethanolen kommer i flere kvaliteter og renheder. Den mest rene og bedste bioethanol kan afbrændes både udendørs og indendørs, da den er både sod-, røg- og lugtfri. Det har ført til udvikling af skorstensfri biopejse, der anvender bioethanol som brændstof og er smarte og fleksible pejse, der ikke kræver nogen særlig installation eller aftræk i form af skorsten.

Bioethanol kan desuden erstatte almindelig husholdningssprit og er genialt til at optænde en grill om sommeren, da den ikke afgiver lugt eller farlige dampe omkring grillen eller til maden.

Køb din bioethanol hos dit lokale byggemarked eller hos biopejs.com her

1 kommentar:

  1. Jeg er enig med hver og konklusioner, der er foretaget på dette emne. Det er virkelig meget informativ. Tak til deling.

    Gulvpejs

    SvarSlet